Áttörték a mexikói határt a hondurasi menekültek

2018.10.20. 09:43

Megérkezett Mexikóba a hondurasi, több, mint 3000 emberből álló menekült karaván, írja az MTI. Az észak-hondurasi San Pedro Sula városból múlt szombaton elindult csoport pénteken érkezett a határhoz, ahol néhány száz rendőr fogadta őket. A beszámolók szerint a menekültek és a rendőrök összecsaptak, legalább 50 hondurasinak sikerült áttörnie a sorfalat. Voltak, aki köveket dobáltak, de a tömeg nagy részét sikerült visszafordítani.

Az ügyben Enrique Pena Nieto is megszólalt, aki szerint az erőszakos belépés merénylet az ország szuverenitása ellen, ezenfelül "veszélyes a migránsokra, különösen a kisfiúkra, kislányokra, a nőkre és az idősebbekre." A mexikói hatóságok tájékoztatták a karaván tagjait arról, hogy az országba csak megfelelő úti okmányok és vízum birtokában lehet belépni.

Arról, hogy miért indultak el ilyen sokan a közép-amerikai országból, ebben a cikkünkben írtunk bővebben.

Az ügy diplomáciai vihart is kavart,Donald Trump ugyanis kilátásba helyezte, hogy lezárja az USA déli határát és ha kell a katonságot is beveti annak érdekében, hogy a csoport ne jusson be az ország területére.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?  • Hírek
  • Hírek