Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

63 halott magzatot találtak egy detroiti halottasházban

2018.10.21. 10:07

A rendőrség 63 magzat tetemét távolította el egy detroiti halottasházból. Az intézményt azonnal bezáratták, és - mivel ez már a második hasonló eset egy héten belül: nemrég 11 csecsemő holttestét találták meg egy másik detroiti intézményben - elrendelték a nyomozás kibővítését - írja a Guardian.

A rendőrség szerint a helyszínen "fertelmes körülmények" uralkodtak, a vezetés pedig felelőtlen volt. A halottasház számos halálesettel kapcsolatban nem tudott bemutatni halotti bizonyítványt, más esetekben nem volt meg az engedélyük a temetésre.

36 magzatot dobozokban, 27-et pedig fagyasztókban találtak meg, miután a rendőrség kapott egy névtelen levelet egy olyan férfitól, aki perben áll a Perry Funeral Home nevű intézménnyel. A júliusban indított per vádpontjai szerint az intézmény akár három évig is tárolja a csecsemők holttesteit anélkül, hogy erről értesítené a szülőket, akik közül pedig többen úgy nyilatkoztak, hogy felajánlanák azokat tudományos célra. Emellett a vádak közt szerepel, hogy olyan temetésekre is felvettek állami támogatást, amelyeket soha nem végeztek el.

A vádat képviselő ügyvédek szerint a most megtalált 63-on kívül is vannak még nem megfelelő helyeken tárolt csecsemő-holttestek, szerintük a különféle naplójegyzékek alapján legalább 200 ilyenről van szó.

Mindezt akár tíz évig terjedő börtönbüntetéssel, valamint 50 ezer dolláros (14 millió forintos) bírsággal büntethetik.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?