Szilvia
5 °C
16 °C

Erdogan részleteket ígér a Hasogdzsi-gyilkosságról

2018.10.22. 10:06 Módosítva: 2018-10-22 10:14:04

Hasogdzsi-gyilkosság részleteinek ismertetését ígéri Recep Tayyip Erdogan keddre – írja a Yahoo News a Haberturk nevű nevű török lapra hivatkozva.

Erdogan azt mondta a médiának, pártja parlamenti képviselőcsoportjának keddi ülésén részletekbe bocsátkozik majd az isztambuli szaúdi követségen meggyilkolt kormánykritikus szaúdi újságíró ügyével kapcsolatban. 

"Miért jött az országba 15 ember és miért tartóztattunk le 18-at? Mindent részletekbe menően meg kell magyaráznunk" – mondta a török államfő a Haberturk szerint. Mindeközben az isztambuli főügyész is munkában, a szaúdi konzulátus újabb 28 alkalmazottját hívatta be vallomást tenni (a múlt heti 15 fő után, akiket szemtanúként rendeltek be az ügyészségre). 

Szaúd-Arábia szombaton ismerte el hivatalosan a korábban is nyilvánvalót, vagyis hogy a nagykövetségen meggyilkolták Dzsamál Hasodgdzsit, aki közelgő házassága miatt ment be ügyeket intézni. A gyilkosságot úgy interpretálták, nem központi utasításra történt, hanem Hasogdzsi fizikai konfliktusba keveredett meg nem nevezett személyekkel a követségen, és a küzdelemben vesztette életét. 

Vasárnap az arab királyság külügyminisztere is megszólalt a témában, ő azt mondta, nem tudják, hogyan halt meg Hasogdzsi. Még ugyanaznap egy a sajtónak névtelenül nyilatkozó tisztségviselő újabb az elmélettel állt elő, eszerint az újságíró gyilkosai, a követségen tartózkodó szaúdi kommandósok fenyegették őt, hogy elkábítják és elrabolják, majd miután továbbra is ellenállást tanúsított, fojtófogást alkalmaztak rajta, amibe belehalt. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?