Aliz
6 °C
14 °C

Bombát küldtek a Trump-kritikus Robert De Nirónak is

2018.10.25. 12:46

Robert De Niro amerikai színész New York-i étterménél is gyanús csomagot találtak helyi idő szerint csütörtök hajnalban azok után, hogy a napokban bombát küldtek – többek között – Soros Györgynek, Barack Obamának, a CNN-nek és a Clinton házaspárnak is. A legfrissebb hírek szerint Joe Biden, aki Obama ideje alatt volt az alelnök, szintén kapott egy küldeményt. 

De Niro többször hangoztatta Trump-ellenességét, korábban nemzeti katasztrófának nevezte Trump elnökségét. A csomagot a színésznek címezték, a hatóságok szerint a csomagolás és a címzés is hasonlít a korábbiakhoz.  Ezt arra alapozzák, hogy az eddigi csomagokkal megegyezően ragasztották fel rá a bélyeget, és postai bélyegző sem volt a csomagon. 

A CNN forrásai szerint ugyanolyan robbanószerkezetről van szó, mint az eddigi eseteknél. 

A napokban Clintonékhoz hasonlóan bombát küldtek még John Brennan, korábbi CIA-igazgatónak, a CNN-nek, a korábbi államügyész Eric Holdernek és egy kaliforniai demokrata képviselőnek, Maxine Watersnek.

Donald Trump amerikai elnök wisconsini nagygyűlésen elítélte a történteket, és ígéretet tett az elkövetők mihamarabbi kézre kerítésére. Azt mondta, a politikai szereplőknek fel kell hagyniuk politikai ellenfeleik becsmérlésével. 

Nem sokkal azután is tweetelt, hogy kiderült, Robert De Nirónak is bombát küldtek, azt írta, a gyűlölettel teli hangulatért a média a felelős. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?