Jolán
2 °C
4 °C

Macron a CEU-ról is beszélt Pozsonyban

2018.10.26. 22:00

"Nem szabad engedni azoknak, akik eltérnek a közös értékektől" - mondta Emmanuel Macron francia államfő egy, a CEU-t érintő újságírói kérdésre válaszolva Pozsonyban, ahol Andrej Kiska szlovák elnökkel és Peter Pellegrini kormányfővel találkozott.

Macron, aki első alkalommal tett hivatalos látogatást Szlovákiában, az egykori Csehszlovákia létrejöttének 100. évfordulója alkalmából, az MTI beszámolója szerint egyéb témák mellett beszélt Magyarországról is. Aggodalmát fejezte ki a magyar kormány politikája miatt, és azt mondta:

megvizsgáljuk, hogyan tehetünk meg mindent azért, hogy a magyar nép hozzáférjen a minőségi tudáshoz, és hogy ne üldözzék el a tanárokat. Azt hiszem, hogy ez feltétlen feladatunk.

Szerinte csak egy Európai Unió létezik, az nem osztható nyugati és keleti vagy régi és új részre, szerinte ha az EU "előre akar haladni", ahhoz egyetértésre van szükség minden tagállam részéről.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?