Jolán
2 °C
4 °C

Már 10 csőbombát találtak, egyet Robert De Nirónak címeztek

2018.10.26. 10:07

Az egész Amerikát átszövő nyomozás egy dél floridai postafiókig vezetett, számolt be róla a CNN. Az elmúlt héten több, Donald Trump elnök közismert kritikusának számító híresség és intézmény kapott levél- illetve csőbombát, köztük Soros Györgynek, a Clinton családnak, a Fehér Házba Barack Obamának címezve, a CNN New York-i irodájának, illetve szintén New York-ba, Robert De Niro produkciós irodájának címeztek ilyen küldeményt.

A küldemények nagy részében közös, hogy a floridai Opa-locka postahivatalán keresztül küldték el őket.

Két küldeményt  egy Delaware-i postahivatalban fedeztek fel, ezeket Joe Biden volt alelnöknek címezték. A CNN-nek küldött csomagot futár szállította ki, írja a CNN. A bombák mindegyike hasonló egymáshoz.

A hatóságok terrorcselekményként értékelik a történteket. A szerkezeteket az FBI virginiai laborjában vizsgálják. A hatóságok arra is választ keresnek, hogy mi lehet a feladó célja, mivel egyik szerkezet sem robbant fel. Ebből két következtetést vontak le: az elkövető vagy nagyon profi, vagy teljesen amatőr.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?