Aliz
6 °C
14 °C

Sanders és volt görög pénzügyminiszter, Varufákisz összefognak Bannon ellen

2018.10.27. 17:47

November 30-án az amerikai Vermontban gyűlik összes a Progresszív Internacionálé a Hillary Clintonnal szemben a demokrata elnökjelöli címért folytatott küzdelemben alulmaradó Bernie Sanders és a volt görög pénzügyminiszter, Jánisz Varufákisz részvételével – jelentette be Varufákisz Rómában, írja a Buzzfeed News.

Trump extanácsadója, a Breitbart-alapító Steve Bannon nyáron jelentette be, hogy jobboldali populista alapítványt hoz létre, hogy jobboldali kezdeményezéseket lásson el anyagi és szellemi tőkével Európában. 

Varufákisz elmondása alapján a kezdeményezéssel az a céljuk, hogy ennek a kezdeményezésnek az ellenzékét szervezzék össze, bár arról nem sok konkrétumot árult el, hogy pontosan mire készülnek, a volt görög pénzügyminiszter azt mondta, hogy a mozgalom "koherenssé tenné" a progresszíveket. Amikor arról kérdezték, hogy konfrontálódna-e Bannonnal, azt mondta "persze, mérjük össze az erőnket". Azt is elmondta, hogy a migrációellenes olasz miniszerelnökhelyettest Matteo Salvini és a német belügyminiszter, Horst Seehoofer szövetségét szélsőségesek összefogásának tartja.

Varifákisz azt is elmondta, hogy a mexikói elnököt, Andrés Manuel López Obradort is meghívják az új mozgalomba, bár az elnök szóvivője nem tudott arról, hogy Obrador hivatalos meghívást kapott volna.

Varufákisz egyébként a Európai Tavasz néven önálló párttal indul az EP-választásokon. Bernie Sanders platfromjának Demokrata párton belüli nyomulásáról ebben a cikkben írtunk részletesebben.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?