Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Börtönbe megy a gyermekeit kizárólag kólán tartó apa

2018.10.28. 10:48
Csak kólát és sütit adott a 3 és 4 éves gyermekének egy írástudatlan, alkoholista apa a közép-franciaországi Limoges-ban. A nagyobbik gyereknek már 7 foga bánta a szörnyű étrendet, a kisebbik nem beszél. Az apát elítélték.

Kizárólag cukros kólán és sütin tartotta kisgyerekeit egy gondatlan francia apa. 

A férfit nem nevezték meg a témáról születő cikkekben, például itt, de az esetről beszámoló francia média, így az AFP, a La Dépêche és a Le Figaro is azt írja hogy a francia férfi  három hónapos börtönbüntetést kapott, és gyermekeit is gyámság alá helyezték.

A francia törvények előírják a szülők számára, hogy megfelelően gondoskodjanak az utódaikról, különben elkövetik a "szülői kötelességek elmulasztása" elnevezésű bűncselekményt. Márpedig a bíróság szerint ez az apa elkövette.

Az eset Franciaország középső részén, Limoges-ban történt. Az írástudatlan, számolni is képtelen férfi teljesen elhanyagolta három és négy éves gyermekeit. Ha valamilyen segélyhez jutott, azt jellemzően azonnal alkoholra költötte, a gyermekek üres szobában, játékok nélkül éltek, egy matracon aludtak. A háztartásban hűtőszekrény sem volt, a gyerekek semmilyen egészséges táplálékhoz nem jutottak. 

A két kisfiú most nevelőszülői gondozásba került,  fokozatosan építik bele az étrendjükbe, a számukra még ismeretlen húst és a zöldségeket, emellett pszichológiai segítséget is kapnak. A gyerekek eddigi életükben szinte teljesen magukra voltak hagyva.

Képünk illusztráció, nem a cikkben szereplő gyermeket ábrázolja
Képünk illusztráció, nem a cikkben szereplő gyermeket ábrázolja
Fotó: Shutterstock

A nagyobbik gyermeknek  hét, a cukortól szétrohadt fogát azonnal ki kellett húzni, szerencsére ezek még nem "maradandó" fogak voltak. A kisebbik gyermek pedig még nem szólalt meg, amióta a hatóságok megtalálták őket.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?