Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Felrobbantotta magát egy nő Tunisz forgalmas városközpontjában

2018.10.29. 15:01

Egy nő, vélhetően egy öngyilkos merénylő felrobbantotta magát Tuniszban, Tunézia fővárosában. Az esetről a helyi állami rádió adott elsőként hírt.  A szemtanúk hatalmas robbanásról számoltak be, majd a rendőrség kordonokkal zárta le a forgalmas Habib Burgiba sugárutat, az eset helyszínére szirénázó mentőautók érkeznek. Egyelőre  nincsenek hivatalos hírek a sérültekről, az elkövetőről és az indítékairól. A Reuters értesülései szerint azonban kilencen sebesültek meg, köztük nyolc rendőr.

A független Tunézia első államelnökéről (a függetlenséget kiharcoló jogász-politikusról) elnevezett út Tunisz központi utcája, felépítése olyan, mint Párizsban a  Champs-Élysées.

A sugárút tekinthető Tunézia történelmi politikai és gazdasági központjának, amely máig a főváros legfontosabb kelet-nyugati irányú sugárútja rengeteg kávézóval, üzlettel, hivatallal.

Számos fontos műemlék, egyházi épületek és nagykövetségek is találhatók a sugárút mentén.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?