Fokozódik a balkáni állatmigráció: három albán oroszlán juthat el Hollandiába

2018.10.29. 10:24
Menekülés a pokolból. Szörnyű körülmények közül szabadították ki egy albán magánállatkert lakóit. Tiranába és Nyugatra kerülhetnek a vadak.

Tizenegy állatot, köztük három oroszlánt és egy medvét szabadított ki az albán rendőrség vasárnap egy albániai magánállatkertből.

Nem volt együttműködő

Miután a Tiranától 100 kilométerre délre található Fierben lévő állatkert tulajdonosa megtagadta az együttműködést, a hatóságok behatoltak a területre és biztosították az állatorvosoknak a bejutást - írja az MTI.

Az állatok - három oroszlán, egy medve, egy zebra, néhány szarvas, antilopok és rókák - nyugtatót kaptak, hogy biztonságosan elszállíthassák őket a tiranai állatkertbe.

Az állatvédők vezetője elmondta: az állatok életkörülményei ebben az állatkertben szörnyűek, ez pokoli módja az állattartásnak" .

Másként vélekedett a helyzetről Petrit Osmani, aki tizenöt éve üzemelteti az állatkertet.

Nincs ehhez joguk! Ezek az állatok a gyerekeim, maguk elveszik tőlem a gyerekeimet"

- mondta, hozzátéve, hogy panaszt nyújt be a magántulajdon megsértése miatt.

Lensi, az egyik oroszlán súlyos szemgyulladásban szenvedett, és az a veszély fenyegette, hogy megvakul. Megmentettük és most jobban van, de mindannyiuknak ellátásra van szüksége ahhoz, hogy teljesen meggyógyuljon"

- mondta Carsten Hertwig, a Négy Mancs tagja.

Hollandia, Németország

A három oroszlánt hamarosan Hollandiába szállítják, ahol a környezet jobban hasonlít természetes életterükre. A medve Németországba kerül.

(Borítókép: Az állatkert Lenci névre hallgató oroszlánja - fotó:  Gent Shkullaku / AFP)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?  • Hírek
  • Személyi kölcsön