Herointanyákat számolt fel 700 nyomozó Spanyolországban

2018.10.29. 22:00

Nagyszabású hatósági akcióban herointanyákra csapott le hétfőn a spanyol rendőrség Barcelonában.  Legkevesebb 55 gyanúsítottat vettek őrizetbe - írja az MTI.

A kábítószer-kereskedelemre használt, lepusztult épületeket több mint 700 nyomozó és a helyi rendőrség 150 tagja fésülte át a drogellenes razzia keretében -

Az AP amerikai hírügynökség helyszínen lévő fotóriporterének beszámolója szerint rengeteg állig felfegyverzett rendőrt lehetett látni, akik gyanúsítottakat kísértek rendőrségi furgonokba. A reggel nagy részében rendőrségi helikopterek köröztek Barcelona felett.

A hatóságok szerint a mostani műveletet a lakóházakban üzemelő kábítószer-kereskedelmi láncok tevékenységét feltárni hivatott, két évig tartó nyomozás előzte meg.

Egy barcelonai bíróság 40 házkutatási engedélyt állított ki a "droglakásokként" is ismert épületek átvizsgálására a központi fekvésű Raval és Gotic negyedekben.

Az utóbbi évek egyre rosszabbodó bűnügyi statisztikái tükrében a barcelonai lakosok a közbiztonság megingását részben az illegális házfoglalásoknak tulajdonítják. Az ilyen módon elfoglalt épületeket ugyanis gyakran bűnözők használják kábítószerek - leginkább heroin - kereskedelmére vagy fogyasztására.

A katalán rendőrség a hétfői razziát megelőzően jelentette be, hogy a hatóságok az utóbbi két évben száz ilyen lakást számoltak fel, és 139 feltételezett drogkereskedőt vettek őrizetbe.  • Tippek
  • Bankszámla