Olivér
4 °C
8 °C

Tolószékben jelent meg a bíróság előtt a pittsburghi tömeggyilkos

2018.10.29. 23:08

Hétfőn már bírósági meghallgatásra vitték Robert Bowerst, akit a pittsburghi zsinagógánál elkövetett tömeggyilkossággal vádolnak – a férfi tolószékben jelent meg a bíróság előtt, miután az elfogásakor lövés érte. Emiatt a meghallgatás előtt nem sokkal engedték csak ki a kórházból.

A bíróság nem jelölt meg óvadékot, így Bowers nem kerülhet szabadlábra, a meghallgatáson is végig bilincsben volt, csak egy pillanatra, egy aláírás idejére vették el a bilincset az egyik kezéről, írja a Sky News.

Bowers 29 vádpontban áll bíróság elé, az ügyészség a halálbüntetés lehetőségét is belengette a meghallgatáson, ahol a hivatalos szervek elmondták, hogy Bowers elfogása után azt mondta a rendőröknek, hogy „csak zsidókat szeretne ölni” és hogy „minden zsidónak meg kell halnia”.

Donald Trump amerikai elnök hétfőn jelezte, hogy kedden rendkívüli látogatást tesz a tömegmészárlás helyszínén, Pittsburghben.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?