Szilvia
5 °C
16 °C

Trump a médiát tette felelőssé Pittsburgh-ért, és odautazik

2018.10.29. 20:39

Helyi idő szerint kedden reggel Donald Trump és Melania Trump is Pittsburghbe utazik, ahol a hétvégén egy zsinagógában rendezett vérengzést egy férfi. A hétvégi támadásban 11-en veszítették életüket.

A támadásról (és a szintén a napokban, az elnök kritikusainak szétküldött levélbombákról) Trump azt írta a Twitteren, hogy "nagy düh" tapasztalható, és ennek kiváltó oka "részben a pontatlan, olykor pedig a hamis hírek terjesztése". 

Trump szerint "az Álhír Médiának, az Emberek Igaz Ellenségének" fel kell hagynia  nyilvánvalóan ellenséges magatartásával, is tisztességesen kell beszámolnia a  hírekről.  Ez nagyban hozzájárulna az országban érezhető harag és felháborodás lángjának eloltásához, ami majd "összehoz minden oldalt."Az álhírek készítői mindent megtesznek, hogy a republikánusokat, a konzervatívokat és őt tegyék felelőssé az ország megosztottságáért és a gyűlölködésért, amelyek - Trump szerint - nem új keletű problémák. Az álhíreket közlő média okoz olyan problémákat, amelyeknek következményeit fel sem fogják.

Az amerikai elnököt számos bírálat érte a történtekért, retorikáját tették felelőssé az erőszakos, illetve erőszakos szándékú cselekményekért. Az AP amerikai hírügynökség rámutatott, hogy bár Trump elítélte a politikai indíttatású erőszakot és egységre szólított fel, a közelgő november 6-i félidős kongresszusi választások tudatában az elnök nem hagyott fel heves bírálataival a demokraták és a vele kritikus médiával szemben.

"Láthattuk a sajtó erőfeszítéseit az utóbbi órákban, hogy egy egyén sötét cselekedeteit politikai  előnyök  gyűjtésére használja velem és a Republikánus Párttal szemben" - hangoztatta egy pénteki kampányrendezvényen. Hívei válaszul a CNN-t becsmérlő jelszavakat skandáltak.

Sarah Sanders, a Fehér Ház szóvivője azt mondta hétfőn este, hogy az elnök azért akar a helyszínre menni, hogy támogatását kimutassa, bár voltak, akik óva intették a látogatástól. Sanders hátborzongató tömeggyilkosságnak és gyűlölet bűncselekménynek nevezte az esetet.

Sanders arra is emlékeztetett, hogy Trump, akinek lánya, veje és három unokája is zsidó, imádja a zsidó közösséget, és a lánya többször is felemelte a hangját értük.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?