Aliz
6 °C
14 °C

5000 euróért lehetett állampolgárságot venni állami tisztviselőktől Bulgáriában

2018.10.30. 19:08

Állami tisztségviselők által működtetett irathamisítói hálózatot számoltak fel Bulgáriában, írja az MTI. Összesen húsz tisztségviselőt vettek őrizetbe, köztük a külföldön élő bolgárok ügyeivel foglalkozó állami ügynökség vezetőjét, Petar Haralampijevet is.

A bolgár ügyészség kedden emelt vádat Haralampijev ellen. Őt és három másik magas rangú társát bűnszervezet létrehozásával, kenőpénzek elfogadásával, irathamisítással és hivatali visszaéléssel vádolják.

Petar Haralampijev
Petar Haralampijev
Fotó: You Tube

A gyanúsítottak a vádak szerint olyan hamis dokumentumokat gyártottak és értékesítettek, amelyekkel külföldiek igazolhatták, hogy egyik felmenőjük bolgár állampolgár. Az igazolások révén a külföldiek bolgár állampolgársághoz, illetve útlevelekhez tudtak jutni, lehetővé téve számukra az Európai Unió területén a lakhatást és a munkavállalást.

A hamis iratokért 5000 eurót, vagyis 1,6 millió forintot kértek és a bolgár sajtó szerint ezrek jutottak ilyen hamis iratokkal bolgár útlevelekhez.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?