Ödön
2 °C
11 °C

Megölték a börtönben a hírhedt maffiafőnököt, akit Johnny Depp alakított egy filmben

2018.10.30. 19:21 Módosítva: 2018-10-30 19:21:40

Meggyilkolták egy amerikai fegyházban James "Whitey" Bulgert, a hírhedt bostoni maffiafőnököt, írja a BBC. A 89 éves férfit holtan találták a cellájában nem sokkal azután, hogy Floridából átszállították egy nyugat-virginiai szigorított fegyházba.

Bulger 16 évig menekült a hatóságok elől, végül 2011-ben kapták el, majd két évvel később 11 gyilkosság miatt ítélték el. A Whiteyként ismertté vált gengszter a bostoni ír maffia feje volt a '70-es, '80-as években, hogy aztán a majdnem két évtizedig tartó bújkálása alatt a világ egyik legkeresettebb bűnözőjévé váljon.

A férfiről később kiderült, hogy nagyon régóta az FBI informátora és beépített embere volt, és a segítségükkel sikerült megállítani az olasz maffia terjeszkedését Bostonban. Bulger FBI-kapcsolatainak köszönhető valószínűleg az is, hogy 1995-ben el tudott menekülni egy rajtaütés elől, hogy aztán évekig szökésben legyen. Kétszeres életfogytiglant kapott a rengeteg elkövetett bűncselekményért.

Az ő élete inspirálta többek között az Oscar-díjas A tégla című film maffiavezérét, akit Jack Nicholson játszott, illetve a 2013-as Fekete misét is, amelyben Johnny Depp alakította Bulgert a róla szóló filmben.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?