Megölték a börtönben a hírhedt maffiafőnököt, akit Johnny Depp alakított egy filmben

2018.10.30. 19:21 Módosítva: 2018.10.30. 19:21

Meggyilkolták egy amerikai fegyházban James "Whitey" Bulgert, a hírhedt bostoni maffiafőnököt, írja a BBC. A 89 éves férfit holtan találták a cellájában nem sokkal azután, hogy Floridából átszállították egy nyugat-virginiai szigorított fegyházba.

Bulger 16 évig menekült a hatóságok elől, végül 2011-ben kapták el, majd két évvel később 11 gyilkosság miatt ítélték el. A Whiteyként ismertté vált gengszter a bostoni ír maffia feje volt a '70-es, '80-as években, hogy aztán a majdnem két évtizedig tartó bújkálása alatt a világ egyik legkeresettebb bűnözőjévé váljon.

A férfiről később kiderült, hogy nagyon régóta az FBI informátora és beépített embere volt, és a segítségükkel sikerült megállítani az olasz maffia terjeszkedését Bostonban. Bulger FBI-kapcsolatainak köszönhető valószínűleg az is, hogy 1995-ben el tudott menekülni egy rajtaütés elől, hogy aztán évekig szökésben legyen. Kétszeres életfogytiglant kapott a rengeteg elkövetett bűncselekményért.

Az ő élete inspirálta többek között az Oscar-díjas A tégla című film maffiavezérét, akit Jack Nicholson játszott, illetve a 2013-as Fekete misét is, amelyben Johnny Depp alakította Bulgert a róla szóló filmben.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport