Aliz
6 °C
14 °C

Méreginjekcióval végeztek ki egy embert Dél-Dakotában

2018.10.30. 18:28

Méreginjekcióval végezték ki azt az amerikai férfit Dél-Dakota államban, aki egyik rabtársával együtt megölt egy börtönőrt hét évvel ezelőtt egy szabadulási kísérlet során. 2012 óta ez volt az első, a halálbüntetés visszaállítása (1979) óta pedig a negyedik kivégzés Dél-Dakotában. 

Rodney Berget életfogytig tartó börtönbüntetését töltötte 2011 áprilisában, amikor egy rabtársával, Eric Roberttel rátámadt Ronald Johnson börtönőrre. Az őrt – aki aznap ünnepelte 63. születésnapját – agyonverték, majd az egyenruhájában megpróbáltak kijutni a börtönből, de az őrök feltartóztatták őket. 

Rodney Berget
Rodney Berget
Fotó: argusleader.com

Eric Robertet 2012-ben végezték ki, de Berget kivégzését a bíróság a férfi mentális állapota miatt késleltette. Ráadásul az ítélet keddi végrehajtása is csúszott pár órát, mivel az Egyesült Államok Legfelsőbb Bírósága még az utolsó pillanatban is mérlegelt egy beadványt a kivégzés megakadályozásáról.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?