Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Száz beteg megöléséért áll bíróság elé egy német ápoló

2018.10.30. 08:52

Az észak-németországi Oldenburg városában áll bíróság elé az a volt ápoló, akit két kórházban összesen 100 páciens megölésével vádolnak – írja a BBC.

A most 41 éves Niels Hoegel még 1999 és 2005 között adott halálos gyógyszeradagot 36 kórházi betegnek Oldenburgban, illetve 64-nek Delmenhorstban. A vád szerint a férfi a kollégáit akarta lenyűgözni az életveszélyes állapotba juttatott páciensei újjáélesztésével.

Frissítés: Hoegel bevallotta, hogy "nagyjából" száz embert ölt meg.

Hoegel már jelenleg is életfogytiglani börtönbüntetését tölti egy hasonló korábbi eset miatt. 2005-ben bukott le azzal, hogy fel nem írt gyógyszert fecskendezett egy páciensbe Delmenhorstban. 2008-ban hét évre ítélték gyilkossági kísérlet miatt. 2014-2015-ben egy második perben két gyilkosság és két további kísérlet esetében találták bűnösnek, ekkor kapta meg a maximális ítéletet. Később bevallotta, hogy még több embert ölt meg, ekkor szélesítették ki a nyomozást.

A mostani per várhatóan jövő májusig fog húzódni. Az ügy a német egészségügyi hatóságoknak is kellemetlen, mert az áldozatok azzal vádolják őket, hogy szemet hunytak az ex-ápoló tevékenysége felett.

A gyanú szerint Hoegel még ennél is több emberrel végezhetett, de mivel a potenciális áldozatok egy részét elhamvasztották, ezekben az esetekben már sosem fog kiderülni az igazság. Ha bűnösnek találják, a férfi még így is a háború utáni Németország egyik legdurvább sorozatgyilkosának bizonyulhat.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?