Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Ausztria nem írja alá az ENSZ globális migrációs csomagját

2018.10.31. 10:18 Módosítva: 2018-10-31 10:21:27

Ausztria kilép az ENSZ globális migrációs csomagja elfogadásának folyamatából, mert a bécsi kormány szerint tervezet elmossa a törvényes és az illegális bevándorlás közötti különbséget - írja az MTI az osztrák kormány közleménye alapján.

"Ausztria nem csatlakozik az ENSZ migrációs egyezményéhez" - jelentette be Sebastian Kurz osztrák kancellár. A szerződés több pontját élesen bírálják, főképp azt, hogy szerintük összemossa a védelmet kérőket a megélhetési bevándorlókkal.

Az ENSZ 193 országa 2016 szeptemberében egyezett meg a migrációs csomag elfogadásáról. Az Egyesült Államok Donald Trump elnökké választása után már nem vett részt a folyamatban, a magyar kormány pedig júliusban jelentette be, hogy kilép belőle. Lengyelország szintén hasonló lépést fontolgat.

Az ENSZ-dokumentumot decemberben írják alá Marokkóban.

Október elején arról számoltunk be, hogy Ausztria és Dánia közös migrációs tervet dolgozott ki. A két ország egyetért abban, hogy addig nem szabad tartósan menekülteket letelepíteni az Európai Unióban, amíg a közösség nem változtat migrációs politikáján.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?