Nándor
8 °C
23 °C
Index - In English In English Eng

A tengerfenék homokjában találták meg az indonéz repülő feketedobozát

2018.11.01. 09:00 Módosítva: 2018.11.01. 10:30

Búvárok megtalálták csütörtökön a Jávai-tengerben és felszínre hozták a Lion Air indonéz légitársaság lezuhant repülőgépének egyik feketedobozát, írja az MTI.

Az egyik búvár a helyi médiának azt mondta: a feketedoboz a gép törmelékei között a tengerfenék homokjában volt. A műszer sértetlen.

Az nem derült ki, hogy a repülési adatokat rögzítő vagy a pilótafülkében elhangzó beszélgetést rögzítő berendezést találták meg. Egy másik búvár arról számolt be, hogy látták a gép törzsét is.

A mindössze két hónapja gyártott Boeing 737-800-as nem sokkal jakartai felszállása után zuhant a tengerbe 189 emberrel a fedélzetén.

Az indonéz hadsereg szerdára hajózási radarral felfedezett egy 22 méter hosszú tárgyat a Jávai-tenger fenekén, 32 méteres mélységben. A tárgy valószínűleg a repülő törzse. A roncsok és holttestek után szerdán már 44 hajó kutatott, túlélőről nem tudni.

Az indonéz közlekedésbiztonsági tanács ugyancsak szerdai közlése szerint hangjelzéseket fogtak be a keresők, amelyek 70 százalékos valószínűséggel a repülő feketedobozainak jeladójától származtak.