Jenő
-3 °C
6 °C

A tengerfenék homokjában találták meg az indonéz repülő feketedobozát

2018.11.01. 09:00 Módosítva: 2018-11-01 10:30:47

Búvárok megtalálták csütörtökön a Jávai-tengerben és felszínre hozták a Lion Air indonéz légitársaság lezuhant repülőgépének egyik feketedobozát, írja az MTI.

Az egyik búvár a helyi médiának azt mondta: a feketedoboz a gép törmelékei között a tengerfenék homokjában volt. A műszer sértetlen.

Az nem derült ki, hogy a repülési adatokat rögzítő vagy a pilótafülkében elhangzó beszélgetést rögzítő berendezést találták meg. Egy másik búvár arról számolt be, hogy látták a gép törzsét is.

A mindössze két hónapja gyártott Boeing 737-800-as nem sokkal jakartai felszállása után zuhant a tengerbe 189 emberrel a fedélzetén.

Az indonéz hadsereg szerdára hajózási radarral felfedezett egy 22 méter hosszú tárgyat a Jávai-tenger fenekén, 32 méteres mélységben. A tárgy valószínűleg a repülő törzse. A roncsok és holttestek után szerdán már 44 hajó kutatott, túlélőről nem tudni.

Az indonéz közlekedésbiztonsági tanács ugyancsak szerdai közlése szerint hangjelzéseket fogtak be a keresők, amelyek 70 százalékos valószínűséggel a repülő feketedobozainak jeladójától származtak.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?