Ödön
1 °C
11 °C

Letartóztattak egy részeg japán pilótát a Heathrow-n

2018.11.01. 21:56 Módosítva: 2018-11-01 21:56:20

Letartóztattak egy japán repülőgéppilótát a londoni Heathrow reptéren - közölte a BBC.  A férfi szervezetében a megengedett alkoholmennyiség kilencszeresét mutatták ki. 

A 42 éves Kacutosi Dzsicukava a Japan Airlines pilótájaként dolgozott, amíg október 28-án le nem bukott egy szondáztatáson. 50 perccel a felszállás előtt 189 milligramm alkoholt találtak nála 100 milliliter vérben, a megengedett mennyiség 20 milligramm lenne.  

A repülő személyzetét szállító buszsofőr szúrta ki, hogy valami nincs rendben, piaszaga volt a pilótának, ezért szólt a rendőrségnek. A pilóta Londonból Tokióba vitte volna a Boeing 777-est, a járat az incidens miatt 69 perc késéssel tudott elindulni.  

A pilóta tárgyalását csütörtökön tartották, ahol bűnösnek bizonyult. 

Nagy-Britanniában egyébként közúti forgalomban 80 milligramm a megengedett véralkohol-mennyiség, a pilótáknál viszont csak 20. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?