Gusztáv
3 °C
7 °C

Két embert megkéseltek a Sony Music londoni központjában

2018.11.02. 13:42

Megkéseltek két embert a Sony Music globális zenemű-forgalmazó óriáscég londoni székházában pénteken - írja az MTI. A Scotland Yard bejelentése szerint a két sérült személy állapota nem életveszélyes. A rendőrségi közlemény hangsúlyozza, hogy nem terrorcselekmény történt.

A londoni rendőrség fegyveres egységei is a helyszínre vonultak, egy embert pedig őrizetbe vettek.  Az első médiabeszámolók arról szóltak, hogy valaki lőfegyverrel hatolt be a Sony Music irodaházába, amely London előkelő Kensington kerületében van. A hivatalos rendőrségi tájékoztatás szerint azonban nincs semmi bizonyíték arra, hogy az incidens során lőfegyverhasználat történt volna.

A Scotland Yard előbb azt közölte, hogy az épületet elővigyázatosságból kiürítették, később pedig azt, hogy mindkét sérültet súlyos testi sértés gyanújával vették őrizetbe. A Sony Music péntek délután megerősítette, hogy a londoni székházában "eldurvult civakodásból eredő incidens" történt, további részleteket nem árultak el.

Az Evening Standard, London délutáni napilapja a Sony Music munkatársait idézve azt írta online kiadásában, hogy a késelést verekedés előzte meg az irodaház étkezdéjében, és miután az egyik verekedő a földre zuhant, a másik többször is megszúrta. A gyanúsítottat aztán a rendőrök itt, az étkezdében fogták el.

Közben aBBC arról ír, hogy az épületben két konyhai dolgozó szólalkozott össze, akik aztán ajtókat csapkodva kergették egymást, majd egymásnak estek.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!