Jenő
-2 °C
6 °C

Brit cégvezetők népszavazást követelnek a brexit feltételeiről

2018.11.03. 21:36

Közös levélben követelnek népszavazást a brit EU-tagság megszűnésének, a brexitnek a feltételrendszeréről a brit üzleti szektor számos fontos nagyvállalatának vezetői a brit kormánytól. A 70 cégvezető által aláírt közös levél a The Sunday Times című konzervatív vasárnapi brit lapban jelenik meg, de részletei már szombat este nyilvánosságra kerültek.

Az aláírók szerint a brit üzleti közösségnek azt ígérték, hogy akkor is folytatódik a súrlódásmentes kereskedelmi forgalom az Európai Unióval, ha a brit EU-tagságról meghirdetett népszavazáson a választók a kilépésre szavaznak.

Az üzleti vezetők közös levele szerint az a javaslatcsomag azonban, amelyről a brit kormány és az Európai Bizottság jelenleg tárgyal, „nagyon messze van" ettől az ígérettől, írja az MTI.

A Downing Street azonnal elvetette a kezdeményezést.

A 2016 júniusában tartott referendumon a kilépésre szavazók kerültek szűk, 51,89 százalékos többségbe. Néhány hete 700 ezer ember tüntetett Londonban a brexit miatt, beleszólást követeltek a megállapodásba.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?