Gyilkosságsorozat a floridai jógastúdióban

2018.11.03. 07:35 Módosítva: 2018.11.03. 09:47
Hat embert lőtt le egy 40 éves, konzervatív veterán Florida fővárosában, Tallahassee-ben egy bikram jóga stúdióban. Két meglőtt ember a kórházba szállítás közben meghalt, a tettes önmagával is végzett.

A floridai rendőrség immár megnevezte az elkövetőt, a 40 éves deltonai Scott Beierle személyében, de egyelőre semmilyen információt nem közölt a jóga stúdióban elkövetett mészárlás lehetséges okairól.

063 1056574854
Fotó: Mark Wallheiser/Getty Images

Arra semmilyen jel nem utal, hogy a magányos elkövetőnek, aki különböző konzervatív és republikánus csoportok tagja volt a közösségi oldalakon,  lettek volna társai. Scott Beierle leszerelt katona volt, korábban angol tanár volt és egyszer ítélték el tettlegességért. A 180 ezres Tallahassee ugyan jóval kisebb város, mint Florida nagyvárosai, Miami, vagy Orlando, de jogi szempontból mégis ez a kisebb település Florida fővárosa. Itt található az a Hot Joga Tallahassee nevű stúdió, ahol a halálos lövöldözés történt.

Scott Beierle
Scott Beierle
Fotó: Facebook

A két áldozat egy gyógyszerésznő és egy helyi egyetemre járó diáklány, míg a további meglőtt emberek közül többen szembeszálltak a pisztolyt rántó fegyveressel, többen is igyekeztek másokat megvédeni - mondta a CNN-mel a stúdió vezetője.

A rendőrök már három percen belül a helyszínen voltak, a kiérkező mentősök pedig hat embert szállítottak kórházba, az elhunytak mellett a sebesültek között is van, akinek kritikus az állapota. A gyilkos önmagával is végzett.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport