Jenő
-2 °C
6 °C

Gyilkosságsorozat a floridai jógastúdióban

2018.11.03. 07:35 Módosítva: 2018-11-03 09:47:05
Hat embert lőtt le egy 40 éves, konzervatív veterán Florida fővárosában, Tallahassee-ben egy bikram jóga stúdióban. Két meglőtt ember a kórházba szállítás közben meghalt, a tettes önmagával is végzett.

A floridai rendőrség immár megnevezte az elkövetőt, a 40 éves deltonai Scott Beierle személyében, de egyelőre semmilyen információt nem közölt a jóga stúdióban elkövetett mészárlás lehetséges okairól.

063 1056574854
Fotó: Mark Wallheiser/Getty Images

Arra semmilyen jel nem utal, hogy a magányos elkövetőnek, aki különböző konzervatív és republikánus csoportok tagja volt a közösségi oldalakon,  lettek volna társai. Scott Beierle leszerelt katona volt, korábban angol tanár volt és egyszer ítélték el tettlegességért. A 180 ezres Tallahassee ugyan jóval kisebb város, mint Florida nagyvárosai, Miami, vagy Orlando, de jogi szempontból mégis ez a kisebb település Florida fővárosa. Itt található az a Hot Joga Tallahassee nevű stúdió, ahol a halálos lövöldözés történt.

Scott Beierle
Scott Beierle
Fotó: Facebook

A két áldozat egy gyógyszerésznő és egy helyi egyetemre járó diáklány, míg a további meglőtt emberek közül többen szembeszálltak a pisztolyt rántó fegyveressel, többen is igyekeztek másokat megvédeni - mondta a CNN-mel a stúdió vezetője.

A rendőrök már három percen belül a helyszínen voltak, a kiérkező mentősök pedig hat embert szállítottak kórházba, az elhunytak mellett a sebesültek között is van, akinek kritikus az állapota. A gyilkos önmagával is végzett.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?