Szilvia
5 °C
16 °C

Kiszabadult egy közel egy évig fogvatartott szaúdi herceg

2018.11.04. 12:23

Szabadon engedték Halíd bin Talal szaúdi herceget, akit még tavaly vettek őrizetbe, miután bírálta a korrupció elleni küzdelemre hivatkozva a királyi családon belül indított tisztogatásokat.

A herceg Szalmán király unokaöccse, és annak az Alvalid bin Talalnak a testvére, aki azok között a hercegek és más fontos tisztviselők között volt, akiket korrupciós vádakkal vettek őrizetbe.

A BBC szerint a mostani lépésnek köze lehet ahhoz, hogy nagy nemzetközi nyomás nehezedik az országot már apja uralma alatt is valójában irányító Mohamed bin Szalmán trónörökösre a Hasogdzsi-gyilkosság miatt. A szaúdi vezetők emiatt is próbálhatnak minél nagyobb egységet felmutatni a királyi családon belül.

Az elengedett hercegről családtagjai raktak fel képeket, de a szaúdi kormány hivatalosan nem kommentálta az egészet, ahogy azt sem közölték korábban, miért vették őrizetbe.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?