Lukács
7 °C
22 °C
Index - In English In English Eng

Kisiklott a világ leghosszabb tehervonata, miután 92 kilométeren át robogott vezető nélkül

2018.11.05. 17:04 Módosítva: 2018.11.05. 20:40

Elszabadult, majd kisiklott a világ leghosszabb, 268 vagonos bányászvonata Ausztráliában, írja a Guardian a Reuters alapján. A szerelvényben minimális kár keletkezett, a balesetben senki sem sérült meg.

Az ausztrál vasúti közlekedésért felelős szervezet közlése szerint a masiniszta útközben megállt, hogy megvizsgálja az egyik hibásnak tűnő vagont. A vonat ezután indult el, majd 92 kilométeren át robogott vezető nélkül. Az nem egyértelmű, hogy mi indította el a vonatot, miután a vezető kiszállt a fülkéjéből.

A B kategóriás akciófilmekre emlékeztető helyzetet végül a vasutat kezelő BHP társaság szakemberei oldották meg, amikor egy biztonságosnak ítélt ponton egy apró pályamódosítással szándékosan kisiklatták a szerelvényt. A BHP és az Ausztrál Vasútbiztonsági Hatóság is jelezte, hogy vizsgálatot indít az ügyben.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?