Gál
10 °C
21 °C
Index - In English In English Eng

Saját tanítványa végzett az amerikai kommandóssal

2018.11.05. 05:04

Saját növendéke lőtt le egy amerikai kiképzőtisztet Afganisztánban – közölték amerikai tisztviselők vasárnap.

A 39 éves Brent Taylor az amerikai katonai hírszerzés tisztje, egyúttal a utahi nemzeti gárda őrnagya és az ugyancsak utahi, nagyjából 17 ezer lakosú North Ogden polgármestere volt.

Taylor afgán kommandósokat képzett ki, szombaton végzett vele az egyik tanítványa. A támadásban egy másik, meg nem nevezett amerikai katona is megsebesült. Az elkövetővel végeztek az afgán erők.

A hétgyermekes apa egyéves eltávozáson volt polgármesteri tisztségéből, januárban tért volna haza. Taylor korábban kétszer volt Irakban küldetésen, Afganisztánban a mostani volt a második missziója.

A utahi polgármestert North Ogden több száz lakosa búcsúztatta, amikor a konfliktus dúlta közép-ázsiai országba vezényelték.

Afganisztánban már korábban is többször előfordult, hogy az afgán biztonsági erők vagy az amerikai hadsereg tagjai úgynevezett „belső támadásban" életüket vesztették. E típusú támadások alatt általában azt értik, hogy a fegyveres erők soraiba beszivárgott tálibok saját, mit sem sejtő bajtársaik ellen fordítják fegyvereiket.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?