Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Traktorral tapostak halálra egy tigrist, miután az megölt egy férfit

2018.11.05. 09:29

Traktorral tapostak halálra falusiak az észak-indiai Uttar Prades államban egy tigrist, amely megölt egy földjén dolgozó férfit - írja az MTI.

A helyi erdészeti hatóságok szerint a falusiak körbevették a nőstény állatot, és amikor az megpróbált kitörni, egy traktorral eltaposták.

Az eset vasárnap este történt a Dudhva Tigrisrezervátumban, az állam székhelyétől, Lakhnautól 250 kilométerre délkeletre. A falusiak szerint a megölt tigris tíz nappal korábban megsebesített egy fiatalt is.

India nemzeti állatának elpusztítása védett területen bűncselekménynek számít, ezért a hatóságok feljelentést tettek az ügyben.

Mahárástra államban pénteken egy nagyszabású hajtóvadászat után végeztek egy Avni néven emlegetett nőstény tigrissel, amelyet 13 ember haláláért tettek felelőssé.

A helyi erdészet 200 embere kamerákkal, drónokkal, kutyákkal és sárkányrepülővel három hónapja vadászott a hatéves nőstényre, amely a Ralegaon-erdő közelében ölt állítólag embereket 2016 júniusa óta. 

A legfelsőbb bíróság szeptemberben engedélyezte az állat kilövését annak ellenére, hogy két kölyköt nevelt. Elejtése megosztotta a közvéleményt, az állatvédők szerint elég lett volna befogni, a magukat fenyegetve érző falusiak viszont örömünnepet ültek a tigris megölésének hírére.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?