Zsófia
15 °C
23 °C
Index - In English In English Eng

Traktorral tapostak halálra egy tigrist, miután az megölt egy férfit

2018.11.05. 09:29

Traktorral tapostak halálra falusiak az észak-indiai Uttar Prades államban egy tigrist, amely megölt egy földjén dolgozó férfit - írja az MTI.

A helyi erdészeti hatóságok szerint a falusiak körbevették a nőstény állatot, és amikor az megpróbált kitörni, egy traktorral eltaposták.

Az eset vasárnap este történt a Dudhva Tigrisrezervátumban, az állam székhelyétől, Lakhnautól 250 kilométerre délkeletre. A falusiak szerint a megölt tigris tíz nappal korábban megsebesített egy fiatalt is.

India nemzeti állatának elpusztítása védett területen bűncselekménynek számít, ezért a hatóságok feljelentést tettek az ügyben.

Mahárástra államban pénteken egy nagyszabású hajtóvadászat után végeztek egy Avni néven emlegetett nőstény tigrissel, amelyet 13 ember haláláért tettek felelőssé.

A helyi erdészet 200 embere kamerákkal, drónokkal, kutyákkal és sárkányrepülővel három hónapja vadászott a hatéves nőstényre, amely a Ralegaon-erdő közelében ölt állítólag embereket 2016 júniusa óta. 

A legfelsőbb bíróság szeptemberben engedélyezte az állat kilövését annak ellenére, hogy két kölyköt nevelt. Elejtése megosztotta a közvéleményt, az állatvédők szerint elég lett volna befogni, a magukat fenyegetve érző falusiak viszont örömünnepet ültek a tigris megölésének hírére.