Erzsébet
1 °C
4 °C

A kambodzsai miniszterelnök csak munkát akart találni a fiainak

2018.11.08. 13:55

Bravúros magyarázattal állt elő a kambodzsai miniszterelnök azzal kapcsolatban, hogy három fia fontos katonai és állami tisztségeket tölt be. 

Hun Sen elmondta, a fiai képzettségük és rátermettségük miatt kiérdemelték ezt. 

Mindnyájan doktori vagy mesteri fokozattal rendelkeznek. Miért kell elfecsérelniük a tudásukat?  Munkát kell találnom nekik

- védekezett Hun Sen, amikor felszólalt egy phnompeni középiskola díjátadási ünnepségén.

Hun Sen rokonai ismert alakjai a kambodzsai üzleti életnek, két fia pedig a hadseregnél van magas beosztásban, míg a harmadik, a legfiatalabb, képviselő a parlamentben és tagja a fiatalság és a sport ügyeivel foglalkozó parlamenti bizottságnak. Ketten közülük a júliusi parlamenti választás után léptek előre, miközben a kormány az elmúlt időszakban keményen fellépett a bírálói, a civil jogokat védő csoportok és a független sajtó ellen. 

Hun Sen bírálói szerint a 66 éves politikus fiai előtérbe helyezésével be akarja betonozni a kormány és a gazdaság feletti ellenőrzést a vitatott júliusi választás óta tartó feszült politikai légkörben.

(MTI)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?