Jolán
2 °C
4 °C

Észak-Korea berághatott Amerikára, mert megakadtak a tárgyalások

2018.11.08. 08:26
Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Észak-Korea berághatott Amerikára, mert megakadtak a tárgyalások

Trump szerint minden rendben van.

7 · Nov 08, 2018 08:26am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments

Több forrás is azt állítja, hogy az észak-koreai vezetés egyre dühösebb az Egyesült Államokra, mert az utóbbi időben megakadtak a tárgyalások: elsősorban abban nem tudnak dűlőre jutni, hogy ki tegyen előbb engedményeket, írja a CNN.

Észak-Koreát leginkább az zavarja, hogy az amerikaiak nem akarnak feloldani bizonyos szankciókat az országgal szemben, márpedig addig ők addig nem fognak engedményeket tenni, amíg az amerikaiak nem lépnek.

Donald Trump ugyanakkor a félidős választás után azt mondta, hogy minden rendben halad, bár utalt arra, hogy a tárgyalások lelassulhattak. "Nagyon elégedettek vagyunk azzal, ahogy haladunk Észak-Koreával. Úgy látjuk, hogy minden rendben megy, nem kell rohannunk. A szankciók élnek, a rakétakísérletek leálltak, a foglyok pedig hazatértek" - mondta Trump.

Az MTI híre szerint amerikai tisztségviselők azt közölték, Észak-Korea mondta le az e heti találkozót Mike Pompeo amerikai külügyminiszter és észak-koreai kollégája, Kim Jong Csol között - mondta el Kang Kjung Va dél-koreai külügyminiszter csütörtökön.

Korábban arról írt egy dél-koreai lap, hogy az amerikai elnök és az észak-koreai vezető, Kim Dzsongun januárban találkozhat ismét. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?