Aliz
6 °C
14 °C

A Las Vegas-i mészárlás egyik túlélője a kaliforniai lövöldözés egyik áldozata, egy másik túlélte

2018.11.09. 12:44
A 2017-es Las Vegas-i támadás túlélői közül többen is a csütörtöki kaliforniai lövöldözés helyszínén tartózkodtak, mert az volt a törzshelyük. Az egyikük túlélte a támadást, egy másikuk egyike a 12 áldozatnak.

Egy Brendan Kelly nevű egykori tengerészgyalogos túlélte a Las Vegas-i mészárlást, majd csütörtökön a kaliforniai Thousand Oaksban történt lövöldözésnél is ott volt a bárban, ahonnan sérülések nélkül jutott ki.

Kelly a barátaival éppen a tánctéren volt, amikor meghallotta az első lövéseket. "Mivel szolgáltam a hadseregben és tengerészgyalogos is voltam, ezért egyből felismertem a zárt térben leadott lövések hangját. Ahogy beazonosítottam, honnan jönnek a lövések, megragadtam a két mellettem álló embert, és teljes erővel elkezdtem őket a legközelebbi kijárat elé tuszkolni" -mondta az ABC 7-nek

Mindannyian sérülés nélkül jutottak ki az épületből. A férfi elmondta, a bár - ahol a lövöldözés történt - volt a második otthonuk a Las Vegas-i mészárlás után, mert gyakran jártak oda azokkal, akikkel túlélték a tavalyi támadást. 

Emiatt tragikus a 27 éves Telemachus Orfanos sorsa. Ő tavaly szintén ott volt a Las Vegas-i mészárláskor, élve megúszta a történteket, viszont egyike volt a tizenkét csütörtöki áldozatnak. 

Nem ők voltak az egyetlen Las Vegas-i túlélők a helyen a BBC cikke szerint, többen is ott tartózkodtak a támadás ideje alatt. 

A Las Vegas-i volt Amerika történetének egyik legnagyobb tömegmészárlása: összesen 58 ember halt meg, amikor a hatvannégy éves Stephen Paddock tüzet nyitott egy szállodából egy közeli koncertre. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?