Ivó, Milán
EUR 383,18 Ft
USD 365,90 Ft
6 °C
26 °C

A Las Vegas-i mészárlás egyik túlélője a kaliforniai lövöldözés egyik áldozata, egy másik túlélte

2018.11.09. 12:44
A 2017-es Las Vegas-i támadás túlélői közül többen is a csütörtöki kaliforniai lövöldözés helyszínén tartózkodtak, mert az volt a törzshelyük. Az egyikük túlélte a támadást, egy másikuk egyike a 12 áldozatnak.

Egy Brendan Kelly nevű egykori tengerészgyalogos túlélte a Las Vegas-i mészárlást, majd csütörtökön a kaliforniai Thousand Oaksban történt lövöldözésnél is ott volt a bárban, ahonnan sérülések nélkül jutott ki.

Kelly a barátaival éppen a tánctéren volt, amikor meghallotta az első lövéseket. "Mivel szolgáltam a hadseregben és tengerészgyalogos is voltam, ezért egyből felismertem a zárt térben leadott lövések hangját. Ahogy beazonosítottam, honnan jönnek a lövések, megragadtam a két mellettem álló embert, és teljes erővel elkezdtem őket a legközelebbi kijárat elé tuszkolni" -mondta az ABC 7-nek

Mindannyian sérülés nélkül jutottak ki az épületből. A férfi elmondta, a bár - ahol a lövöldözés történt - volt a második otthonuk a Las Vegas-i mészárlás után, mert gyakran jártak oda azokkal, akikkel túlélték a tavalyi támadást. 

Emiatt tragikus a 27 éves Telemachus Orfanos sorsa. Ő tavaly szintén ott volt a Las Vegas-i mészárláskor, élve megúszta a történteket, viszont egyike volt a tizenkét csütörtöki áldozatnak. 

Nem ők voltak az egyetlen Las Vegas-i túlélők a helyen a BBC cikke szerint, többen is ott tartózkodtak a támadás ideje alatt. 

A Las Vegas-i volt Amerika történetének egyik legnagyobb tömegmészárlása: összesen 58 ember halt meg, amikor a hatvannégy éves Stephen Paddock tüzet nyitott egy szállodából egy közeli koncertre. 

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek