Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Túlfutott a Fly Jamaica gépe Guyanában

2018.11.09. 13:42 Módosítva: 2018-11-09 14:08:24

Futópálya-elhagyásos balesetet szenvedett a Fly Jamaica Airways Boeing 757-23N típusú repülőgépe a Georgetown-Cheddi Jagan Nemzetközi repülőtéren - tudta meg az Airportál. A 118 utas, plusz személyzet közül hatan sérültek meg. 

A Boeing 757-es a Fly Jamaica 256-os számú, Georgetownból Torontóba tartó járata a felszállás után műszaki okok – a hidraulikus rendszerek (nem részletezett) hibája – miatt a vissza akart fordulni.

A repülőgép háromnegyed órával a felszállás után szállt le Georgetown repülőterén.

A Boeing nem tudott megállni a futópályán. A repülőgép elhagyva a futópálya felületét a reptér kerítését is átszakította és a puha, homokos talajon állt meg.

A helyszíni fotók tanúsága szerint a 19 éves Boeing 757-es komoly károkat szenvedett, kettes számú hajtóműve leszakadt, és a jobb oldali főfutóműve is összecsuklott, vagy kiszakadt helyéről - írja az Airportal.

Szeptember végén egy olyan túlfutásos esetről számoltunk be, amikor a gép a tengerben kötött ki a Chuuk-szigetcsoportnál. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?