Aliz
6 °C
14 °C

11 halálos áldozata van az újabb jordániai áradásnak

2018.11.10. 10:56

A szombat reggeli hírek szerint legalább 11 áldozata van a legújabb jordániai áradásoknak. A térségben zajló heves esőzések miatt kialakult áradások miatt több, mint 3500 turistának kellett elhagynia az ország déli részén fekvő Petra városát, mondta el a jordániai kormány szóvivője,  Jumana Ghuneimat.

CNN azt írja , hogy az áradások miatt a sivatagi autópályát is le kellett zárni a térségben. Sokan kénytelenek voltak maguk mögött hagyni az autójukat, amikkel nem lehetett továbbmenni az akadályok miatt. A mentőakciók során már 60 embert szállítottak kórházba, de a keresés folytatódik. A nehezen megközelíthető helyeken drónokkal kutatnak a túlélők után. Sok helyen az áram is elment. 

Az országban rövid időn belül ez a második áradás, amit több halálos áldozatot követel. Október végén 18-an haltak a Holt-tenger közelében kialakult áradás miatt. Akkor az áldozatok között volt sok gyerek is, ami miatt az ország oktatási minisztere és a turizmusért felelős minisztere is lemondott. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?