Szilvia
5 °C
16 °C

Nincs pénze washingtoni lakásra a legfiatalabb képviselőnek

2018.11.10. 14:09

Az amerikai félidős választáson az Egyesült Államok történetének legfiatalabb nőjeként került be a kongresszusba huszonkilenc éves Alexandria Ocasio-Cortez, viszont egy darabig még várnia kell, hogy megoldódjon a lakhatási helyzete Washingtonban. 

Az a helyzet ugyanis, hogy Ocasio-Corteznek nincs elég pénze arra, hogy saját lakása legyen a fővárosban.

Még három hónapig nem kapnak fizetést a képviselőházba választott politikusok, úgyhogy a demokrata színekben nyert Ocasio-Cortez azt mondta, fogalma sincs, hogyan tudná addig megoldani a dolgot. 

Mégis hogyan szerezhetnék addig egy lakást? Ezek nagyon is mindennapi dolgok

- idézi a New York Times. Ocasio-Cortez korábban egy étteremben dolgozott, és igyekezett félretenni némi pénzt, most a párjával együtt gondolkodnak, hogyan lehetne megoldani a helyzetet. Miután megjelent a cikk, páran kicikizték, többek között a Fox News, erre twitterén azt írta, hogy semmi oka nincs arra, hogy szégyenkezzen, és ez is rámutat arra, hogy egyre nagyobb szakadék tátong a tehetősek é a kevésbé tehetősek között: a gazdagok egyre gazdagabbak, a szegények egyre szegényebbek. 

A képviselő évi 174 ezer dollárt fog keresni, Washingtonban 2000 dollár környékén már lehet egy kisebb lakást bérelni a Zumper.com adatai szerint, ezzel a hetedik legdrágább város az országban.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?