Natália
1 °C
7 °C

Trump az eső miatt hagyott ki egy első világháborús megemlékezést

2018.11.11. 11:11

Többen hevesen bírálják Donald Trumpot, aki az esős időjárásra hivatkozva nem ment el szombaton egy első világháborús megemlékezésre Franciaországban, írja a Time.

Az amerikai elnök az első világháború befejezésének századik évfordulója alkalmából utazott Franciaországba, ahol többek között egy amerikai katonai temetőt is meglátogatott volna a centenárium apropóján.

A Fehér Ház közlése szerint azonban Trump elnök az időjárás okozta logisztikai problémák miatt  nem tudott részt venni a belleau-i megemlékezésen. A városhoz közeli erdőben mintegy 1800 amerikai katona vesztette életét 1918-ban, ők nyugszanak a temetőben.

Trump távolmaradását, valamint az azt indokló érvelését sokan élesen bírálják, például Nicholas Soames, Winston Churchill unokája, aki egy Twitter-bejegyzésben egyenesen szánalmasnak nevezte az amerikai elnök távolmaradását az eseményről.

Az MTI egyébként francia sajtóértesülések alapján azt írja, hogy Trump gépe a rossz időjárási viszonyok miatt nem tudott felszállni. Előtte, szombat délelőtt Trump közel háromórás megbeszélést folytatott Emmanuel Macronnal a párizsi elnöki hivatalban, majd a találkozó után a First Ladyk – Melania Trump és Brigitte Macron – társaságában ebédeltek.

Justin Trudeau kanadai miniszterelnök, Emmanuel Macron francia elnök, valamint Angela Merkel német kancellár az időjárás ellenére is eljutott a megemlékezésre.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?