Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Izraeli kommandósok támadtak a Gázai övezetben, majd a légierő bombázott

2018.11.11. 23:39 Módosítva: 2018-11-11 23:39:34

Az izraeli légierő mintegy negyven rakétát lőtt ki vasárnap este palesztin célpontokra a Gázai övezetben. A légicsapásokban meghalt hat palesztin, köztük a területet uraló Hamász radikális szervezet két katonai parancsnoka, írja az MTI palesztin forrásokra hivatkozva. Az incidens miatt Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök megszakítja párizsi útját, és még az éjszaka hazatér - közölte a kormányfő egyik tanácsadója.

A Maan palesztin hírügynökség beszámolója szerint izraeli kommandósok az esti órákban behatoltak az övezet déli részén fekvő Hán-Júnisz településre, hogy végezzenek a Hamász katonai szárnyának, az Izzaddín al-Kászem Brigádok egyik parancsnokával.

A Hamász egyik illetékese szerint az izraeli kommandósok autóból nyitottak tüzet a szervezet egyik fegyveres csoportjára, és a Hamász fegyveresei ezután üldözőbe vették őket. Szemtanúk szerint az izraeli légierő eközben negyvennél több rakétát lőtt ki arra a helyre, ahol az incidens zajlott.

Palesztin kórházi források szerint a légicsapásokban legalább hat ember halt meg, köztük Núr Barak és Mohammad al-Karra katonai parancsnok.

Az izraeli hadsereg szűkszavú közleményében megerősítette, hogy izraeli katonák tűzharcba keveredtek palesztin szélsőségesekkel, de részletekkel nem szolgált.

Röviddel az incidens után megszólaltak Dél-Izraelben a légitámadásokra figyelmeztető szirénák. A palesztin övezetből legalább két rakétát lőttek ki Izrael területére, de a Vaskupola légvédelmi rendszer megsemmisítette őket. A történtek miatt a Ben-Gurion tel-avivi nemzetközi repülőtéren ideiglenesen módosították a járatok menetrendjét.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?