Előd
10 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Autóban lőtték agyon a Fülöp-szigeteki város alpolgármesterét

2018.11.14. 13:28
Alfred Concepcion
Alfred Concepcion
Fotó: Mico Salamanca / balaoanlaunion.gov.ph

Ismeretlen fegyveresek megölték egy Fülöp-szigeteki város alpolgármesterét és a tanácsadóját szerdán egy rajtaütésben az ország északi részén. A rajtaütésben súlyosan megsebesített Alfred Concepciont és biztonsági tanácsadóját, Michael Ulepet egy közeli kórházba szállították, de az életüket megmenteni már nem tudták, hivatkozik az MTI a rendőrségre.

A Manilától 252 kilométerre északra fekvő Balaoan városának alpolgármestere, a polgármesteri tisztséget betöltő lányával, Aleli Concepcionnal utazott, amikor támadóik két járművel elzárták a konvoj útját és tüzet nyitottak egy országúton. Lányát is meglőtték, jelenleg kórházban lábadozik.

Oscar Albayalde, a Fülöp-szigeteki rendőrség vezetője szerint a támadás indítékát egyelőre nem tudták megállapítani, de a helyi politikai viszonyokat is megvizsgálják.

A Fülöp-szigeteken 2019 májusában tartanak választást. A rendőrség a voksolás miatt fokozta a biztonsági intézkedéseket, különös tekintettel arra, hogy az utóbbi két évben több támadás is volt polgármesterek és alpolgármesterek ellen a szigetországban.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport