Angelika
-4 °C
3 °C

Több mint 50 halálos áldozata van a kaliforniai tűzvésznek

2018.11.14. 22:39

Több mint kétszáz embernek veszett nyoma a Kaliforniát sújtó tűzvésznek, a hatóságok csütörtökön este hozzák nyilvánosságra az eltűntek névsorát. Egyelőre 58 halálos áldozatról tudni, miután a megsemmisült, egykor 27 ezer fős Paradise kisváros házromjai között újabb hat holttestet találtak – írta az MTI. A Nemzeti Gárda tagjai segítenek az eltűntek utáni kutatásban,

Bár az északi vidékeken pusztító tüzek egy részét sikerült csillapítani, délen – Los Angeles környékén fekvő – San Bernardino megyében újabb tűzfészkek alakultak ki.

Malibuba a legrosszabb a helyzet, az odavezető utak a tűzvész miatt vagy járhatatlanok, vagy elővigyázatosságból lezárták azokat. Az ott élőknek hajókon visznek élelmiszert és ivóvizet, a csapvíz ugyanis fogyaszthatatlan, illetve csakis forralás után szabad főzéshez is felhasználni. 

A tűzvész több károsultja feljelentést tett a Pacific Gas & Electric nevű áramszolgáltató ellen, mert úgy véli, hogy a vállalat hanyagsága okozta az első és később tovaterjedő tüzet. 

A szövetségi katasztrófa-elhárítási hivatal (FEMA) vezetője, Brock Long és a természeti környezetet is felügyelő belügyi tárca vezetője, Ryan Zinke Kaliforniában tartózkodik, közben folyamatosan informálja a helyzetről a Fehér Házat. Donald Trump Twitter-bejegyzésben mondott köszönetet a tűzoltóknak és a mentésben résztvevőknek.

A tüzekben 7600 épület semmisült meg, az erdő 546 négyzetkilométeren lángol, az oltásban 21 helikopter, 600 tűzoltóautó, 107 földgyalu, 71 vízszállító tartálykocsi és több mint nyolcezer tűzoltó vesz részt.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport