Árpád
-2 °C
3 °C

Kirúgták a fehér házi tanácsadót, akit Melania Trump bírált

2018.11.15. 09:17

Menesztették a Fehér Házból azt a nemzetbiztonsági tanácsadó-helyettest, aki korábban összetűzésbe került a first lady, Melania Trump stábjával.

Melania Trump nevében kedden adtak ki egy elég meglepő közleményt, melyben az állt, hogy álláspontjuk szerint Mira Ricardel tanácsadó már nem méltó arra, hogy a Fehér Házat szolgálja. 

Az ilyesmi azért szokatlan, mert Melania Trump eddig nem kritizálta nyilvánosan Fehér Ház alkalmazottjait, olyat meg pláne nem csinált, hogy valakinek a menesztését javasolta. 

Az idén áprilisban kinevezett Ricardel az amerikai lapinformációk szerint egy afrikai úton veszett össze a first lady stábjával. A konfliktusra felfigyelt Melania Trump is, és a New York Times úgy értesült, hetek óta ment a vita a tanácsadó személyével kapcsolatban. 

Ricardel állítólag azért veszett össze a first lady stábjával, mert az afrikai repülőútra kiadott ülésrenddel volt baja, és olyan információikat tartott vissza az utazással kapcsolatban, melyek hasznosak lehettek volna Melania Trump stábjának.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?