Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Átveréssel szereztek 400 ezer dollárt, a hajléktalan férfi is benne volt

2018.11.16. 11:29

Emlékeznek még a philadelphiai irgalmas szamaritánus sztorijára? A hajléktalanra, Johnny Bobbittra, aki állítólag az utolsó húsz dollárjával segített egy kétségbeesett párnak, akik kifogytak a benzinből? Az egész kamu volt: Kate McClure, Mark D'Amico és Johnny Bobbitt ellen is vádat emeltek „összeesküvéssel szervezett csalásért”, írja a BBC

A gyanúsítottak nem kommentálták a nyomozók csütörtöki bejelentését. A hajléktalan férfit őrizetbe vették, a pár szabadlábon védekezhet a bírósági tárgyalás kezdetéig, december 24-ig. Öttől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel sújthatják őket.

Az adakozók szívét a GoFundMe oldalon sikerült meglágyítani, több mint 400 ezer dollárt (bő 110 millió forintot) dobtak össze a hajléktalan Bobbittnak. Legalábbis papíron. A valóság ezzel szemben az, hogy a pár a pénz nagy részét magára költötte. Körülbelül 300 ezer dollár köddé vált, Bobbitt csak 75 ezret kapott.

A GoFundMe azt ígéri, mind a 14 ezer jótékonykodót kártalanítják. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?