Judit
2 °C
7 °C

Előrehozott választás lesz Izraelben

2018.11.16. 14:23

Nem újítják meg a tárcák átrendezésével a jelenlegi kormányt, hanem előrehozott választásokat tartanak Izraelben, miután a védelmi tárca éléről lemondott Avigdor Liberman pártja, az Izrael a hazánk kilépett a koalícióból. 

Benjámin Netanjahu miniszterelnök pénteken találkozott egyik koalíciós partnerével, Naftali Bennettel, hogy megbeszéljék a védelmi tárca esetleges átadását Bennetnek és pártjának, a Zsidó Otthonnak.

A megbeszélés végén kiderült, hogy Mose Kahlon centrista Mindannyian pártja mindenképpen az eredetileg jövő novemberben esedékes választások előrehozatalát akarja, és nem egyezik bele a tárcák átrendezésébe. 

A Mindannyian a lehető leghamarabbi időpontot szeretné, már márciusban megtartaná a szavazást, Benjámin Netanjahu viszont a 10-es csatorna híradása szerint minél későbbre tenné, lehetőleg jövő májusra. A végleges időpontról vasárnap egyeztetnek a pártok vezetői.

Benjámin Netanjahu miniszterelnöki hivatala később közleményt adott ki:  "Mindent el kell követni a jobboldali kormány megmentése érdekében, és nem szabad megismételni az 1992-ben elkövetett történelmi hibát, amikor megbuktattak egy jobboldali kabinetet, és hatalomra juttatták a baloldalt, és az oslói egyezmény tragédiáját hozták Izraelre". 

(MTI)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?