Judit
2 °C
7 °C

Kim Dzsongun megtekintett egy új fegyvert, és mandarint hintett a népnek

2018.11.16. 06:22

Friss hírek érkeztek Észak-Koreából. Az állami hírügynökség szerint az ország vezetője, Kim Dzsongun egy új, fejlett technológiájú taktikai fegyver kipróbálását ellenőrizte a teszt helyszínén.

A jelentés nem részletezte, hogy milyen fegyverről van szó, csak annyit tudni, hogy hosszú fejlesztési munka eredménye, és hogy

képes teljes védelmet nyújtani Észak-Korea területének.

„A kipróbálás sikeres volt, a fegyver minden elvárásnak megfelelt” – áll a jelentésben, amelyben kitértek arra is, hogy Kim Dzsongun tudósokat dicsért meg az újabb eredményért, és jelentős újításnak mondta a fegyvert a honvédelmi kapacitás fejlesztésében. Hozzátette, hogy apját, a néhai Kim Dzsonilt különösen érdekelte a fegyver kifejlesztése, amit személyesen irányított.

Kim Dzsongun 2018 október 30-án
Kim Dzsongun 2018 október 30-án
Fotó: Kcna / Reuters

Phenjan szeretett vezetője nem állt meg: utasítást adott, hogy a Dél-Koreától ajándékként kapott 200 tonna mandarint osszák szét phenjani diákok és munkások között.

A mandarinszállítmány vasárnap érkezett Észak-Koreába a dél-koreai elnöki hivatal ajándékaként, viszonzásul arra, hogy szeptemberben

az észak-koreai vezető két tonna gombával lepte meg Dél-Koreát.

Az értékes erdeigomba-szállítmány közvetlenül azután indult útjára, hogy Kim Dzsongun legutóbb találkozott Mun Dzsein dél-koreai elnökkel.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?