Zelma, Rajmund
-3 °C
5 °C
Index - In English In English Eng

Kim Dzsongun megtekintett egy új fegyvert, és mandarint hintett a népnek

2018.11.16. 06:22

Friss hírek érkeztek Észak-Koreából. Az állami hírügynökség szerint az ország vezetője, Kim Dzsongun egy új, fejlett technológiájú taktikai fegyver kipróbálását ellenőrizte a teszt helyszínén.

A jelentés nem részletezte, hogy milyen fegyverről van szó, csak annyit tudni, hogy hosszú fejlesztési munka eredménye, és hogy

képes teljes védelmet nyújtani Észak-Korea területének.

„A kipróbálás sikeres volt, a fegyver minden elvárásnak megfelelt” – áll a jelentésben, amelyben kitértek arra is, hogy Kim Dzsongun tudósokat dicsért meg az újabb eredményért, és jelentős újításnak mondta a fegyvert a honvédelmi kapacitás fejlesztésében. Hozzátette, hogy apját, a néhai Kim Dzsonilt különösen érdekelte a fegyver kifejlesztése, amit személyesen irányított.

Kim Dzsongun 2018 október 30-án
Kim Dzsongun 2018 október 30-án
Fotó: Kcna / Reuters

Phenjan szeretett vezetője nem állt meg: utasítást adott, hogy a Dél-Koreától ajándékként kapott 200 tonna mandarint osszák szét phenjani diákok és munkások között.

A mandarinszállítmány vasárnap érkezett Észak-Koreába a dél-koreai elnöki hivatal ajándékaként, viszonzásul arra, hogy szeptemberben

az észak-koreai vezető két tonna gombával lepte meg Dél-Koreát.

Az értékes erdeigomba-szállítmány közvetlenül azután indult útjára, hogy Kim Dzsongun legutóbb találkozott Mun Dzsein dél-koreai elnökkel.