Árpád
-2 °C
3 °C

Gruevszkit akár el is rabolhatták, találgat a macedón miniszterelnök

2018.11.16. 17:14

"Vajon Gruevszki önként hagyta el az országot, vagy elrabolták?" - tett meglepő kijelentést a macedón miniszterelnök pénteki sajtótájékoztatóján. Zoran Zaev a Vesti.mk szerint hangsúlyozta azt is, hogy reméli, Magyarország nem ad menedékjogot a börtönbüntetésre ítélt volt miniszterelnöknek. Zaev elmondta, hogy információik szerint Gruevszki Albánián és Montenegrón keresztül jutott Magyarországra, ahol menedékkérelmet nyújtott be. A Deutsche Welle egyébként pontos útvonalat adott az elítélt politikus útjáról. Információk szerint Gruevszki a magyar kormány aktív segítségével juthatott az országba.

A miniszterelnök elvárja, hogy Magyarországtól kiadja a politikust, akinek le kell töltenie börtönbüntetését.

Nikola Gruevszki 2006 és 2016 között volt Macedónia miniszterelnöke, viszont a héten nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki ellene, mert nem kezdte meg kétéves börtönbüntetése letöltését, amelyet hivatali visszaélés miatt szabtak ki rá. A politikus kedden Facebook-oldalán közölte, hogy Budapesten van, és politikai menedékjogot kért a magyar hatóságoktól.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?