Judit
3 °C
7 °C

Kaliforniai tűzvész: több mint 600 eltűnt, 65 halálos áldozat

2018.11.16. 09:51

A legfrissebb adatok szerint már 631 embert tartanak nyilván eltűntként Kaliforniában a napok óta tomboló tűzvész miatt, és 65 halálos áldozat van. 

Az eltűntek száma több mint háromszázzal ugrott meg a legutóbbi adatokhoz képest. A hatóságok tájékoztatása szerint azért nehéz, hogy kit kell eltűntként nyilvántartani, mert sok embernek kellett elhagynia az otthonát, és sokan vannak olyanok, akiket nem lehet telefonon elérni, ugyanis a telefonszolgáltatók is komoly fennakadásokkal küzdenek a tűz miatt. 

A legsúlyosabb helyzet továbbra is Butte megyében van, ahol az eltűntek rokonait berendelték a helyi seriffirodába, hogy DNS-mintát vegyenek tőlük. Erre azért van szükség, hogy a családtagjaikat be lehessen azonosítani, ha erre szükség van. 

"Ez egy szörnyű kötelesség. Együttérzünk az emberekkel, akik nem találják a szeretteiket, ezért is szeretnénk nekik válaszokat adni" - idézi a CNN a helyi hatóságnak dolgozó Steve Collinst. 

A keresésben 461 ember és 22 holttest-kereső kutyát vetettek be, de csatlakoztak a Nemzeti Gárda egységei is. Sok helyen az épületeket is bontani kell, hogy hozzáférhessenek a belső terekhez. 

Kalifornia állam történetében még nem volt ilyen súlyos tűzvész. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?