Judit
2 °C
7 °C

Seehofer január 19-ig marad a bajor CSU elnöke

2018.11.16. 11:59

Horst Seehofer január 19-ig marad a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) elnöke - jelentette a politikus közleményére hivatkozva az MTI. Mint mondta, 2019-nek a CSU megújulása évének kell lennie, ezért január 19-re rendkívüli kongresszust hív össze, amelyen megválasztják a párt új elnökét.

Horst Seehofer a hét elején jelentette be, hogy befejezi 2008-ban kezdett pártelnöki munkáját, és rövidesen közli ennek pontos időpontját. Arról is szólt, hogy szövetségi belügyminiszteri tisztségét megtartja.

A CSU az októberi bajorországi választáson több mint 50 éve a leggyengébb eredményt érte el és elveszítette abszolút többségét a tartományi gyűlésben (Landtag).

A bajor kormánypárti politikus a 2015-ös menekültválság után Angela Merkel egyik legfőbb kritikusa volt. Nyíltan bírálta a kancellár menekültpolitikáját, és keményebb fellépést, szigorúbb határellenőrzést követelt. Seehofer számos alkalommal nyilvánította ki szimpátiáját Orbán Viktorral és az által képviselt migrációs intézkedésekkel.

A bajorországi és a hesseni tartományi választások rossz eredményei után Angela Merkel is bejelentette, hogy a Kereszténydemokrata Unió (CDU) decemberi kongresszusán nem indul a pártelnöki posztért.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?