Natália
1 °C
7 °C

Bíróság elé került a hős ausztrál hajléktalan

2018.11.17. 15:17

Bíróság elég állt az az ausztrál hajléktalan férfi, aki november 9-én egy bevásárlókocsival ment neki egy késsel hadonászó terroristának - írja a Sky News. A férfi, Michael Rogers egyfajta nemzeti hős lett Ausztráliában, miután nyilvánosságra kerültek a videók arról, ahogy kétszer is nekiment az akkor már több embert is megkéselő, és éppen két rendőrrel hadakozó Hassan Khalif Shire Alinak Melbourne belvárosában. A sajtóban csak "trolley man" néven emlegetett 46 éves hajléktalan férfinak a hálás ausztrálok össze is gyűjtöttek 23 millió forintnak megfelelő ausztrál dollárt. 

A Sky News szerint Rogers szombaton bíróság elé állt két rendbeli betörés és rablás miatt, amelyeket még azelőtt követett el, hogy nemzeti hőssé vált volna. A férfit azzal vádolják, hogy betört egy kávézóba, ellopott 500 dollárt (nagyjából 100 ezer forintot), és ellopott egy biciklit is. Rogers maga jelentkezett a rendőrségen, miután megtudta, hogy keresik. 

A bíróság a rendőrség tiltakozása ellenére úgy döntött, hogy Rogers szabadlábon védekezhet, azzal a feltétellel, hogy nem megy a belvárosba és abban a lakásban marad, amelyet egy hajléktalanokat segítő szervezet bérel a számára. 

Rogers a meghallgatása után azt nyilatkozta, boldog, hogy kapott még egy esélyt, és a lehető legtöbbet próbálja kihozni magából. "Jó tudni, hogy az emberek még mindig azt gondolják, hogy megérdemlem, hogy tovább lépjek az életemmel és magam mögött hagyjam a régi dolgaimat" - mondta. 

A szervezet, amely a gyűjtést szervezte neki, azt mondta, letétbe helyezik az összegyűjtött pénzt, egy könyvelő cég pedig felajánlotta, hogy pénzügyi tanácsokkal is ellátja majd a hős hajléktalant. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?