Árpád
-2 °C
3 °C

Hetvenegyre emelkedett a kaliforniai tűzvész halottainak száma

2018.11.17. 07:45

Újabb holttesteket találtak Kaliforniában, akik a tűzvész áldozatai lettek. Pénteken még azt írtuk, a legfrissebb adatok szerint 631 embert tartanak nyilván eltűntként és 65 halálos áldozat van, szombaton azonban már 71 hivatalosan a halottak száma, és a legfrissebb adat szerint már 1011 ember szerepel az eltűnt személyek listáján.

A hatóságok ugyanakkor nyomatékkal hangsúlyozzák, hogy a szám nagyon bizonytalan, mivel sokan nem értesültek még arról, hogy keresik őket, továbbá előfordulhat, hogy valaki többször is szerepel a listán. A lakosságot arra kérik, hogy ellenőrizzék a listát, és tudassák, ha rajta vannak, de semmi bajuk.

A legsúlyosabb helyzet továbbra is Butte megyében van, ahol az eltűntek rokonait berendelték a helyi seriffirodába, hogy DNS-mintát vegyenek tőlük. Erre azért van szükség, hogy a családtagjaikat be lehessen azonosítani.

A keresésben 461 ember és 22 holttest-kereső kutyát vetettek be, de csatlakoztak a Nemzeti Gárda egységei is. Sok helyen az épületeket is bontani kell, hogy hozzáférhessenek a belső terekhez.

(Borítókép: Josh Edelson / AFP)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?