Lövöldözés volt egy chicagói kórházban

2018.11.20. 05:34

Három embert megölt, majd a tűzharc során halálosan megsebesült egy fegyveres támadó Chicago egyik kórházában hétfő este. Az áldozatok között két nő van: egy orvos és egy gyógyszerész asszisztens. A harmadik halott egy rendőr volt. Egyelőre nem tudni, miért támadt a gyilkos a Mercy kórházra és azt sem, hogy önmagával végzett, vagy a kiérkező rendőrök likvidálták – írta a BBC.

A gyilkos először egy nőre támadt, aki a Washington Post szerint a férfi korábbi menyasszonya volt.

Egy másik rendőrt is meglőtt a támadó, de a golyó épp a rendőr pisztolyát találta el, így megúszta sérülés nélkül.

A rendőrség nagy erőkkel vonult ki a város déli részében lévő Mercy kórházhoz, lezárta a környéket, majd átfésülte a kórház épületét, miközben az intézményt kiürítették, és a betegeket más kórházakba szállították – írta az MTI.

A szemtanúk egyike azt mondta, látott egy fegyveres férfit, aki a kórház parkolójában többször is közelről mellbe lőtt egy vele együtt lévő nőt - aki 

A KABC-TV-nek nyilatkozó szemtanú azt mondta, a kórház épületében volt, amikor az első lövések eldördültek, az épületben "tömegpánik" alakult ki.

A Michigan-tó partján fekvő Chicagóban, amelyik az Egyesült Államok harmadik legnagyobb városa, a rendőrségi statisztikák szerint tavaly 2785 lövöldözés történt, és a halállal végződött erőszakcselekmények döntő többsége ezekből került ki. A város évtizedek óta szenved a bandaháborúkkal és drogkereskedelemmel összefüggő erőszakcselekményektől, amelyek elsősorban a város déli felének egyes lecsúszott körzeteire összpontosulnak. A bűnügyi helyzet néhány évi átmeneti javulását követően 2017-ben ismét kiugróan sok, 675 ember vált Chicagóban gyilkosság áldozatává, több, mint New Yorkban és Los Angelesben együttvéve.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport