Vanda, Paula
-4 °C
3 °C

Tömegrendezvényen akart mészárolni három ausztrál férfi

2018.11.20. 09:18

Tömegrendezvény ellen tervezett terrortámadás vádjával őrizetbe vett 3 férfit kedden az ausztrál rendőrség Melbourne-ben, két héttel azután, hogy ugyanebben a városban késes merényletben  egy embert meggyilkoltak, kettőt megsebesítettek - írja az MTI. 

A kedd reggel végrehajtott akcióban az ausztrál szövetségi és állami rendőrség, a biztonsági titkosszolgálat, valamint az együttes terroristaellenes csoport vett részt. A rendőrség közlése szerint azután vették őrizetbe a 21 éves Hanifi Halist, a 26 éves Samed Erikioglut, valamint a 30 éves Ertunc Erikioglut, hogy egy támadás elkövetéséhez félautomata fegyverekhez jutottak.

Mind a három férfit terrorcselekmény előkészítésével vádolják. Mindannyian ausztrál állampolgárok, útlevelüket az év folyamán bevonták. 

Graham Ashton, Victoria állam rendőrfőnöke kijelentette, elegendő bizonyítékuk van a három férfi ellen, akik valamilyen tömegrendezvényt akartak célba venni, ahol a lehető legtöbb emberrel végezhettek volna. A rendőrség szerint a gyanúsítottak még nem választották ki támadásuk helyszínét.

A hatóságok azért határoztak a gyors beavatkozás mellett, mert attól tartottak, hogy a gyanúsítottak a karácsonyi ünnepi időszakban követnek el terrortámadást.