Natália
1 °C
7 °C

Nem írta meg a leckéjét, testvérei megölték a francia fiút

2018.11.22. 18:27

Egy család négy tagját letartóztatták, és elrendelték előzetes letartóztatásuk meghosszabbítását, miután agyonvertek egy kilenc éves gyereket a Franciaország keleti részén fekvő Mulhouse-ban. 

A fiú nem akarta megírni az aznapra feladott leckét, így egy partvisnyéllel esett neki feltehetőleg a 19 éves bátyja. 

A testvérek közül jelen volt az esetnél az idősebb testvéren kívül a fiú nővére és egy féltestvére. A gyerek anyja ugyan nem volt jelen, de a rendőrség őt is őrizetbe vette és gyanúsítottként hallgatják ki, ugyanis a nő távollétében biztatta a gyerekeket, hogy büntessék meg testvérüket. 

A fiú halálát ugyan szívelégtelenség okozta, de a hatóságok szerint ez minden kétséget kizárólag a veréssel van összefüggésben, és a halottkém szerint több tompa tárggyal is üthették a partvisnyélen kívül. 

Az eset pont akkor történt, amikor a francia országgyűlés a pofozás és bármilyen enyhe fizikai erőszak tiltásáról tárgyal, és két gyerekvédelemmel kapcsolatos törvény előkészítése folyik. 

(BBC)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?