Judit
2 °C
7 °C

A Dolce&Gabbana alapítói megsértették Kínát, videoüzenetben kértek bocsánatot

2018.11.23. 19:55 Módosítva: 2018-11-23 20:45:18

Videoüzenetben kért bocsánatot pénteken Kínától a Dolce&Gabbana két alapítója az olasz divatcég rasszistának ítélt reklámvideóiért és a kelet-ázsiai országra vonatkozó sértő megjegyzésekért, amelyek a divatház és egyik alapítójának közösségi oldalán jelentek meg. Az említett videókban egyébként egy kínai nő pálcikával pizzát és más olasz ételeket eszik, írja az MTI.

A kínai Vejbo közösségi oldalon közzétett videóban Domenico Dolce és Stefano Gabbana elmondják, hogy rendkívül sajnálják az elmúlt napok történéseit és őszintén bocsánatot kérnek.

Mindig is szerettük Kínát. Soha nem fogjuk elfelejteni a történteket és ilyesmi többé nem fog előfordulni

– hallható a videóban.

A történtek miatt a divatház kénytelen volt lemondani szerda estére tervezett sanghaji divatbemutatóját, mert neves kínai meghívottjai kilátásba helyezték a show bojkottját. Továbbá a Dolce&Gabbana termékei eltűntek az olyan vezető kínai webáruházak kínálatából, mint a JD.com és az Alibaba által üzemeltetett Tmall.com. Pénteken pedig a hongkongi Lane Crawford luxusüzlet is közölte, beszünteti az olasz divatcég termékeinek értékesítését.

A Dolce&Gabbanának fontos lenne a kínaiak bocsánata, ugyanis az ország kulcsfontosságú az európai luxusmárka sikerességéhez. A Bain tanácsadó cég egyik tanulmánya szerint a luxuscikkek vásárlóinak harmada kínai, és ez az arány 2025-re 46 százalék lesz. A Dolce&Gabbana cégnek 44 butikja van Kínában, ebből négy Sanghajban.

   

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?